Omgången

Då båda favoriterna kan förlora, samt att omgången kryddas av ett stolopp för lärlingar så finns det rätt bra chans till god utdelning på 7 rätt.

Favoriterna

V75-1: 7.Vikens High Yield (58%) har verkligen imponerat på barfota balansen i de senaste starterna, men han har tidigt fått överta spets och sedan bara länsat undan. På Halmstad för 4 starter sedan fick han anfalla bakifrån, svarade för en bra avslutning med 10/800m men det räckte bara till ett 3e pris. Nu väntas svar i spets och dödensrisken är uppenbar. Faktiskt fel favorit i loppet. 6.Falcom AM är obesegrad i spets och Gävle banan är snabb.

V75-7: 5. Expensive (49%) är faktiskt omgångens näst största favorit. Vann lätt i senaste starten och avslutade ruskigt bra i stenhårt lopp gången innan med 9/800m. Nedstruken ett spår är ingen fördel och han är inte startsnabb så visst krävs det lite flyt med tempo och positioner. Dock klart bättre spikalternativ än Vikens.

Bästa spiken

Finns god chans att minst en av de stora favoriterna förlora, kanske båda och då vill man söka sig till en annan bra spik.

V75-4: 9. Sprang Viktor (33%) imponerade oerhört i senaste starten och Björn har verkligen hittat rätt med förberedelser och balans för denna kapabla rackare. Han gick 21/1000m senast och med den visade farten tar han lätt 40m på starthästarna sista varvet. Björn behöver bara söka position till 3-5 utvändigt och styra på sista varvet, finns ingen som kan svara dessa speeder.

Utgångshästar

V75-1: 6.Falcon AM (25%) läser spets och slut i programmet om inte Per Lennartsson pressar hårt i dödens, men då förlorar båda ?

V75-5: 2.Viking Brodde (19%) besitter ruskigt hög kapacitet och är potentiell elithäst. Timo Nurmos anser detta är hans bästa chans och visst kan det vara så enkelt att han bara dundrar runt alla. Styrkan finns och med åldern har han blivit stabilare.

Skrällar

V75-2: 4.And Stitch (3%) är startsnabb och kan möjligen tidigt sitta i spets vilket är en stor fördel i detta loppet. Avslutade 12/1000m senast så får hon bestämma lite så bör det vara fin chans.

V75-5: 7.Staro Leonardo (12%) är 3e hands favorit vilket jag tycker är lite galet. I senaste starten plockade han ner Norton Commander från dödens !! Han är i absolut toppform och bland många starka hästar kan han få hjälp med tempot. Om Viking Brodde behöver ett lopp i kroppen för att prestera på topp så kan faktiskt Staro Leonardo slå honom, ”form slår klass”.

V75-6: 5.Zarenne Fas (4,6%) är lite skönt bortglömd. Han avslutade 9,5/1000m näst senast och med 2 lopp i kroppen är toppformen nära. Det finns risk för en hård öppning bland förhandsfavoriterna och går det lite för fort kommer speeden bita riktigt bra. 5% är ett fynd från 2-3 utvändigt.

Miljondraget

Miljondraget presterar nästan alltid bra och de vinner väldigt ofta om man ser till hur mycket de är spelade. Det är ju inte ofta en 1-2%-are körs för position utan de kanske smyger med i fältet och då behövs det lite extra mycket tur med löpning och tempo.

2 veckor på raken har man nu kört lite väl passivt med mina Miljondrag. Vi får hoppas att det stämmer lite bättre med tempo och positioner idag för då är det helt klart vinstchans.

Härligt nog finns det faktiskt flera alternativ till miljondrag denna veckan. Frågan är då, vem tror på mest chans och kör för att vinna med hästar som står i 1-2% ? Alternativt, vilket lopp blir det hård körning i, så att ”alla” får chansen ?

V75-7: 6.B.G.Pastor Jonte (2,3%) är ett riktigt roligt bud i V75 avslutningen. Nu, nedstruken till toppspåret 5 och senast på barfota balansen dansade han undan på en intetsägande tid. Vad som jag noterade var speeden mellan 700-300m kvar av loppet då det gick i 7-tempo !! Det finns hög potential och även om favoriten är bra så kan det krångla lite för honom, missa då inte ”Pastorn”.

Övrigt miljondrag. V75-1: 12. Cuarto Käbb (0,5%) 9/800m senast, kan smyga med i rygg på ”Hobby”.

Tvilling

Finns några alternativ denna veckan.

V75-4: Utgång med 9.Sprang Viktor men bakom är loppet öppet.

V75-5: En rak 2-7 kan vara spelvärd. = 1 rad

V75-6: Utgång på 5.Zarenne Fas och gardera med 1,2,4 = 3 rader

V75-7: Kanske mest tilltalande för små spelare men inte lika säker, utgång på 6.B.G.Pastor Jonte och gardera med 1,2,5,10,11.


0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *