Omgången

Lite blandad omgång med några riktigt kluriga lopp och ett par större favoriter som kan förlora. V75-2, V75-4 och V75-6 är kan det skrälla i och jag tror V75-5 kan bli lite konstigt kört så där finns också en liten skrällchans. Lite extra pengar från söndagens omgång i potten är ju inte heller tråkigt.

Bästa Spiken

Står lite och väger vem bästa spiken är. Som jag ser det finns det 3 alternativ till spikar i omgången. V75-1: 6.Royal Navy Neo som gillar distansen, är klar spetsfavorit, speciellt som 5:an är struken men han kommer från en lite svagare insats senast, troligen pga vecka-vecka start och ogillade banan lite. V75-3: 6.Policy of Truth är nedstruken till toppsåret 5, avslutade vassa 8/800m och gynnas om det blir lite körning mellan 3.Disco Volante och 7.Pastore Bob. V75-7: 4.Ike Schermer förlorade senast men satt fast och såg fin ut. Lysande innan då det blev tidig spets med 10 öppning och sedan varva på 12. Spartak kan möjligen svara men jag tror Ike är snabbare, annars kan en dödens mjuka upp Spartak och avgöra på styrka.

V75-7: Ike Schermer har mest plus och blir bästa spiken.

Skrällarna

V75-2: 3.Järvsöodin (7,6%) är väl den som mest gynnas av distansen av de mest betrodda. J-O tror mer på Tand Kraft men Järvsöodin såg lysande ut senast från dödens och måste ha chans.

V75-3: 1.Speedy Foxy Vicane (6,7%) har ett perfekt läge och kan spetsa initial för att sedan släppa till en riktig spetshäst. Det kan bli antingen 3.Disco Volante eller 7.Patore Bob men båda dessa anser jag lite svaga och får Foxy luckan speedar hon oerhört vasst. Hon gick 6/200m näst senast och trivs verkligen på Jägersro.

V75-4: 4.Maharanne Star (5%) tror jag Adrian vill ha en hemma seger med. Hästen är svårkörd så det är ett stort plus med Adrian i sulkyn igen. Är normalt stabil i volt och har riktigt bra kapacitet, tidigt bud.

V75-5: 5.Aron Palema (2,2%) har fått några lopp i kroppen efter vila och senast visade han att toppformen är nära. Kraftigt gynnad av att loppet kan bli konstigt kört med tuff öppning och en offensiv Conrad bakom 4.Norton Commander. Kan smyga med i draget och 2,2% känns faktiskt som ett fynd, måste streck för mig.

V75-6: 10.Borups Senator (8,5) har gjort 3 starka insatser på raken och i ett öppet lopp är han lite bortglömd. Avslutade 9,8/700m senast så formen är på topp. Spår 5 är givetvis ett minus, men barfota är ju plus.

Miljonskrällen

V75-2: 7.In the Air Tonight (1%) gick en 13-tid senast med krafter sparade. Han är helt bortglömd i loppet men absolut inte chanslös även om spåret kunde vara bättre.

Sparloppet (max 2-3 hästar)

V75-3: 1,6 är ett fräckt lås i guld.

Skrälloppet (rejäl gardering)

V75-4: Öppet stolopp med få vinnare, endast 7 segrar i raden sammanlagt på alla hästarna så visst finns förutsättningar för skräll här. Voltstart med ett tillägg ökar ju omstartsrisken lite också.

Innan du streckar

V75-1:

4.Staro Leonardo gick ett starkt lopp senast och har toppform. Spåret är dock inte bra, har galopperat 2 av 3 gånger. Felfri ett tidigt streck.

7.Adde S.H är Peter Untersteiner klart uppåt på, går bra med volt, men kan knappast ta spets av Örjan.

V75-2

11.O.M.Escobar gick 12-tid från samma läge på Halmstad. Spåret är inte så dåligt i denna klassen utan faktiskt rätt bra.

4.Upload är överspelad då han troligen inte får spets, den tar 5.Zlatan Knick.

V75-3

Öppen spetsstrid även om 7.Pastore Bob är ruskigt snabb ut och kan möjligen överflyga 3.Disco Volante. Körning i loppet gynnar kraftigt favoriten 6.Policy of Truth.

11.Baron Gift visar härlig utveckling. Lysande senast med 10/1000m i dödens. Läget nu är hopplöst men det verkligen lyser form om honom.

V75-4

Öppet stolopp men flera intressanta skrällbud på start, 1.Evoque, 4.Maharanne Star och 5.Miss Pastis. Kanske liten fördel 5.Miss Pastis när jag tänker efter, bra i dödens senast och har 2 av loppets totala 7 segrar !

9.Quiz Töll ligger Thomas lågt med men loppet håller låg klass, så helt borta är hon inte ändå.

15.Kyrkebys Rut har 2 fina spetssegrar i bagaget, men kläget är helt annat nu.

V75-5

1.M.T.Insider tar spets men vill släppa. Vem får överta ? 2.Dragster är mycket startsnabb men tar inte en längd och det är inte troligt Olle släpper till honom även om det kan bli riktigt tuff körning. 3.Exclamation Mark kommer laddas, men borde kanske köra till i ett 2a läge när 1 och 2 kört klart. Väl i spets utan för hård öppning borde det vara bra chans.

4.Norton Commander verkar ju stabiliserat sig, galoppen näst senast berodde på att han hade springrem. Körs troligen offensivt men kommer få gå ett tufft lopp och får troligen tuffaste loppet av de mest streckade.

V75-6

6.Tengil Face borde vara favorit i loppet. Han avslutade 11,7/1000m i spåren efter att ha gått på en lite lättare balans. Adrian försöker nog leta sig framåt tidigt.

7.Dallas är underskattad enligt Niklas, men det är en bra häst och det visade han senast. Nu går han barfota och voltstart är ett plus då han blir mycket lugnare. Behöver smyglopp men jag gillar när tränarna är lite småuppåt på hästarna.

V75-7

1.Spartak Face har utvecklats och sett fin ut de 2 senaste starterna. Är startsnabb och vill svara favoriten Ike Schermer, men inte säkert han kan och han är nog knappast lika gynnad av distansen som Ike.

5.Rudisha är kastrerad och snackas upp lite. Jag är inte helt övertygad och om 4.Ike Schermer sitter i spets eller dödens tror jag han får svårt att runda Ike.

Tvillingen

Utgångshästen denna veckan känns ju inte lika säker som Visa As förra veckan men en lite peng kan ge ett skapligt odds, speciellt som jag tror loppet kan bli konstigt kört.

V75-5: 5.Aron Palema smyger med och kommer spurta vasst när många är stumma efter tuff spetsrusning.

5-1,2,3,4,6 a 20 kr totalt 100kr

Dagens Dubbel

6,10,11 – 4 a 30kr = 90 kr

3,7,8 – 4 a 10kr = 30 kr


0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *