Omgången

Ser en aning favoritbetonat ut på förhand där flera favoriter i respektive lopp har skaplig chans att vinna. Det blir väl svårt för omgångens stora favorit att förlora och det är givetvis den solklart bästa vinstchansen i omgången.

Bästa Spiken

V75-6: Dreammoko (66%) är kanske inget roligt val men har överlägset bäst chans i omgången. 8,7/800m senast och 9/800m gången innan tyder på att formen är bra och han är svårslagen på speed. Måste ha en sämre dag, hamna i dödens eller missgynnas av banan för att förlora.

Skrällarna

V75-2: 2.Lisa S.E (5,2%) har visat fin form i senaste tre starterna och avslutade 12/800m senast på lång distans så hon har bevisat att den går bra. Läge för fin smygresa och avgöra på speed i ett blekt lopp.

V75-3: 2.Lolee Trizzofrock (12%) avslutade 12/1000m i dödens efter vila och bör rimligen vara bättre med loppet. Han är obesegrad i spets och gynnas av nedstrykningen till spår ett. Om det räcker för att slå 12.Istabul Boko är svårt att säga men det är en bra häst med fina förutsättningar.

V75-4: 9.Norrlands Scott (0,8%) är roligaste skrällen i loppet, se nedan under miljondraget.

V75-5: 7.From the Mine (12%) har jag haft ögonen på sedan startlistorna kom ut. Han har ökat från 6% så jag får väl frångå min <10% princip på skrällarna. Klart toligaste och bästa budet i omgången. Avslutade 8,6/800m näst senast och gick 10,5/1000m vid segern på Boden. Ruskigt bra kapacitet och Magnus är uppåt. Kanske en chansspik ?

V75-6: 3.Shocking Superman (10%) galopperade av pigghet senast, men gången innan var han helt grym med 8/800m på lång distans. Han är så bra att han kan plocka ner 6.Dreammoko om han har en lite sämre dag.

Miljondraget

Miljonskrällen var spelad till 1% förra veckan och förlorade på målfoto. Vi gör ett nytt försök denna veckan och jag har hittat en häst som är mindre spelad men som faktiskt har lite vinstchans, häftigt va ?

V75-4: 9.Norrlands Scott (0,8%) gick 23,1/1000m i dödens senast och vann, vilket är lika snabbt som favoriterna i loppet !! Spår 5 är väl inte det bästa, men han verkar ha styrkan och en härlig formtopp så jag plockar med honom.

Sparloppet (max 2-3 hästar)

V75-5: 5,7 är ett fräckt lås för den vågade. 5.Mr Clayton J.F är favorit och de brukar ha rätt bra chans i denna typen av lopp, han är dessutom den troliga ledaren vilken inte heller missgynnar chansen. 7. From the Mine är väl den med bäst form och kapacitet för dagen och släpper man historiken för lopptypen så kan det vara en chansspik.

Skrälloppet (rejäl gardering)

V75-2: Öppet stolopp med få vinnare och även om 1.Dixie Brick visade form senast så är distansen ett oprövat kort och det kan dessutom bli lite tuffa förhållanden. Jag vill gärna gardera detta loppet lite bredare. Roliga skrällar finns i form av 2.Lisa S.E, 6.Quantum Estelle

Innan du streckar

V75-1:

5.Gold Narva imponerade rejält senast med en 40m vinst och sparade krafter. 6

6.Tempel L.B är riktigt snabb ut om han laddas och släpper väl då till 5.Gold Narva.

7.Katinka är ostreckad men gick ett 11-varv efter tappstart senast, så formen är riktigt bra.

V75-2

1.Dixie Brick har fin form, avslutade 11/800m senast men är oprövad på distansen och behöver nog få bestämma för att vinna.

Jag gillar hästar som vunnit på lång distans tidigare i denna typen av lopp och det finns bara 3st som gjort det. 6.Quantum Estelle (5,1%), 8.Lollipop Girl (0,5%), 11.Sheilah Laday (5,2%) och de är inte speciellt mycket streckade.

V75-3

12.Istanbul Boko går ju rejält ner i klassoch troligen kör man väl offensivt, men det kan krångla från spår 12 och favoriten vinner inte oftare än var 4e gång i denna typen av lopp.

Spetsbuden 2.Lolee Trizzofrock och 6.Nisse Sånna borde få bestämma om favoriten kommer bort.

10.Staro Mary Lou visade form senast med 12,7/800m

V75-4

6.Delsbofaks avslutade 23/1000m senast och pressade ledaren tufft hela loppet i imponerade stil.

12.Don Viking är man uppåt på från stallet och då han är stark gynnas han av lite sämre förhållanden.

14.Lukas Rauen gick en riktigt bra slutvarv senast och från ett bättre läge hade det nog varit en spik. Bakspåret på tillägg ökar strulrisken och nu räknas han bara in som en av 2-3 med bäst chans i loppet.

10.Zitor var mycket bra på Rättvik, men han är klassen bättre på kort distans.

V75-5

5.MR Clayton J.F var mycket fin senast med open Eye huvudlag. Han gick i mål med sparade krafter. Han är mycket snabb ut och den troliga ledaren.

11.Zorro Swing brukar gå bra efter lite längre vila. Körs troligen passivt men har kapacitet för vinst med rätt lopp.

12.Flaming Ace Sisu gick 11,9/1900m efter galopp senast. Formen är på topp men läget är iskallt.

3.Grandfather Bill går riktigt bra i spets men han kan knappast svara 4.Cpbourg Hanover eller 5.MR Clayton J.F från start och då minskar chansen rejält.

V75-6

6.Normalt körs 6.Dreammoko offensivt och får överta spets, sedan är loppet över. Han klarar distansen och är dessutom speedig så visst ser det mycket bra ut för stora favoriten.

12.Coldtown avslutade 10,1/1000m efter lång vila och bör vara mycket bättre nu. Osannolikt att han vinner från spår 12, måste ha oerhört mycket tur, men han är bra, så bevaka nästa start.

8.Diamanten har svårt att hitta tillbaka efter problem med framknä. Han har en ruskig löpskalle men jag vill se han stabil innan jag lyfter han i ranken.

V75-7

3.Global Undecided blev lite tempotorsk senast, helt annan häst med spets/dödens läge. Ruskigt bra kapacitet och bör ha fin chans felfri.

12.Sign me up too var tillbaka i sitt gamla jag senast, och hästen har fin styrka och kapacitet när han är i form.

11.Very Kronos imponerade senast efter lång vila och vann lätt trots att man från stallet ”mörkade” och låg lite lågt. Han bör rimligen vara bättre nu, men man kör väl knappast offensivt ?

Tvillingen

Jag tycker det ser oerhört lovande ut för 7.From the Mine denna gången och med minsta flax vinner han, men om nu 5.MR Clayton J:F fungerar så kan det bli svårt att hinna fram, men då finns ett 2a pris. Inte spanat in oddset på denna komb men borde vara

V75-5: 5-7 ? En rad 8 gånger ?

Tror man att 5.MR Clayton J.F. får öppna tufft så kan man ju göra en liten gardering.

5-7 = 1 rad a 50 kr, 7-3,10,11,12 = 4 rader a 10kr Totalt 90kr.

Dagens Dubbel

Känns lite iskall idag med 6.Dreammoko i avd 1 och 3.Global Undecided i avd 2.


0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *