Omgången

Annandagsfinaler på Solvalla och på förhand finns det några stora favoriter med bra chans. Känns inte troligt med hög utdelning men skrällarna brukar ju avgöra om det blir skaplig utdelning även om några favoriter vinner.

Favoriterna

V75-4: 9. Antonio Trot (51%) är knappt omgångens största favorit. Förutsättningarna är utmärkta med lång distans, litet formlöst fält och dessutom är hästarna utspridda på 5 volter. Antonio Trot avslutade 12/1000m senast med skor så formen är bra. 1:a motbudet har galopperat 4 av 5 starter.

V75-5: 3.Seismic Wave (50%) var omgångens mest spelade häst i början av veckan och visst är det bra chans. Han avslutade grymma 9/800m senast barfota, skor nu men har gått med det i USA så det borde inte vara något problem. Han går framåt med loppen efter vila, så han kan vara än bättre denna gången. I spets blir han inte lätt att slå.

Bästa spiken

V75-5: 3.Seismic Wave sitter tidigt i spets och måste bli svårslagen då.

Utgångshäst(ar)

V75-1: 7.Wild Love (34%) gynnas av litet fält och av trolig spetskörning mellan motbuden. Visade fin form och har hög kapacitet. Kevin är duktig kusk och underspelas lite i loppet.

V75-3: 4.Esprit Sisu (42%) gick 11/1000m i 3e spår så formen är helt på topp. Bra lägen denna gången och givetvis

Skrällar

V75-2: 11.Inspector (5%) lätt vinst efter fin resa. Fin form och gynnad om det blir tempo i loppet.

V75-3: 1.Sevilla (7,2%) startsnabb och kan troligen hålla upp spets. är lite bortglömd från bästa läget. Avslutade 10/700m med skor senast och har vunnit 8 av 12 i spets.

V75-5: 5.Velasquez Gar (4,2%) slår normalt inte de två favoriterna men han är startsnabb och har bra form så med rätt resa kan allt hända.

V75-6: 10.Elian Web (5,8%) blek senast, men en humör sak. Avslutade 8,5/800m med skor bakom favoriten på Romme, så kapacitet finns. Behöver hjälp med tempo i loppet och avslutar då sylvasst.

Miljondraget

Miljondraget saknade tävlingstempo trots fina insatser i provlopp, men ett kul drag på förhand var det i alla fall.

V75-2: 7.Accolade (1,3%) gör jämna och stabila insatser. Ganska öppet i lägsta klassen och det finns en del som talar för lite tufft tempo i loppet, då får många chansen till slut. Formen är bra, stark i dödens senast och bra även gången innan som 2a bakom favoriten. Helt bortglömd denna veckan och borde vara streckad på 8-12%. Kul kantboll med lite positionsflyt.

Innan du streckar

V75-1:

4.Dear Friend Johan U är uppåt och tror på bra chans. Oklart om man laddar eller smyger med, men även om hon var förbättrad senast så är hon klart bäst barfota.

7.Wild Love gynnas om det blir lite körning mellan motbuden. Hon går bra på vintern och avslutade 10,5/800m senast med skor. Rätt favorit.

1.Bugatti Brick startsnabb och spetsfavorit, fin senast med 10/800m. Står lite tufft inne i loppet men har bra form och läge.

V75-2

Lägsta klassen bjuder ofta på skrällar, även när det är finaler så en gardering behöver inte vara fel.

5.Pine Muscle jagar spets är under utveckling och är ett vinstbud från spets.

6.Iggy B.R.stark lovande 3-åring som troligen körs offensivt här. Kan vinna men kan få lite positionsproblem.

3.Surf’n Turf lysande näst senast från dödens med 11,5 första 1000m men kunde ändå gå ifrån lätt. Gynnas inte av distansen men besitter fin kapacitet.

9.Jesper Trot ostreckad men avslutade 13/800m senast och visade uppåtform. Kan skrälla om det blir tempo i loppet.

V75-3

2.Hazard Boko ogillade banan senast och kan bättre. Startsnabb men får knappast spets från 1.Sevilla.

9. Hawk Cliff avslutade 9/200m på svår bana senast och har verkligen toppform. Bra startryggar i form av Sevilla och Hazard Boko. Sämre än favoriten men kapacitet för vinst.

V75-4

Ojämnt lopp med få hästar och lite svårbedömt löpningsförlopp.

6.Lövdala Principito har kanonform men är inte helt stabil i volt och heller inte gynnad av distansen. Får nog svårt att stå emot favoriten.8.Adamant har visat bra form, går bra på vintern.

7.Marrakesh körs offensivt om han går felfritt. Senast blev han lite väl hetsig efter 2 omstarter. Vann lätt i spets vid segern på lång distans med 11,8/1000m så felfri kan han mycket väl utmana favoriten.

V75-5

11. Giant Shadow måste man ha respekt för. 8 segrar på 8 försök i Sverige imponerar. Har gått bra med skor och Björn tror givetvis på en fin chans. Läget är tufft och det blir inte lätt att plocka ner favoriten från dödens, för han får knappast hjälp i loppet.

4.Indra Secret körs kanske offensivt (Bergh) och har haft mycket sparat vid senaste segrarna. Verkar dock vara mer segstark och borde få svårt att vinna på styrka i loppet.

V75-6

1.Stepping Spaceboy är spetsfavorit och har vunnit 8 av 10 därifrån. Han har dock gått sämre på Solvalla av någon anledning, ingen seger på 9 försök. Formen är dock på topp och det troliga är att han leder länge, speciellt om han gått fram lite med loppet senast.

8.Milligan’s School gör alltid starka lopp, men denna gången är läget lite väl utmanande.

2.Global Thrustworthy har inte imponerat i de 2 senaste starterna, men är en helt annan häst på hemmaplan, vunnit 7 av 11 där.

V75-7

5.Night Brodde borde ha fin spetschans och väl där borde han vara svårslagen.

1.Cobbys Olifant är mycket startsnabb och hade varit ett kul bud om man inte räknar insatsen senast som var lite väl blek.

10.Harran Boko tror Conrad på lite mer än Night Brodde, trots lägena. Harran Boko verkar dock ha ett Solvalla syndrom då han inte går bra där.

11.Ad Hoc är ospelad och har inte stor chans att vinna loppet, men den finns. Kan smyga med i rygg på 10 eller 12 och avsluta vasst. Besitter form och kapacitet för att skrälla.

Tvillingen

Svårspelat denna omgången och inga riktigt bra bud.

Dagens Dubbel

DD1: 1,10 – DD2: 1,2,5,11,12 = 10 komb


0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *