Omgången

En mega favorit i omgången som alla vill se vinna, V75-3: 6.Propulsion då kan de bära av till Frankrikes vinter meeting. I övrigt är det ganska öppna lopp med relativt lågt spelade favoriter. Tycker omgången ser intressant ut även om man spikar Proppen.

Favoriterna

V75-3: 3. Propulsion (85%) är omgångens mega favorit och det finns ju inte mycket negativt att säga om honom, förutom han har vilar, bäst barfota. Han förlorade dock mot OTP i detta loppet förra året men då var proppen sjuk, och OTP avslutade med ett 10-11 varv. Denna gången får knappast 1.On Track Piraten spets och Propulsion bör tidigt sitta i spets. Jag letar skrällar i andra lopp.

V75-7: 9.Pascha Tilly (41%) har verkligen imponerat och gick en vass tid på isbana senast. Krävs det brodd är han troligen väldigt gynnad. Kunde vinna på Solvalla trots galopp på fin tid men läget nu är lite krångligt.

Bästa spiken

V75-3: 6.Propulsion givetvis, men han har bäst chans i omgången och han är bara lite överspelad i nuläget.

Utgångshäst(ar)

V75-1: 7.Electrical Storm (36%) ruskigt fin senast på skor med en 9,5/600m avslutning. Han är startsnabb och står dessutom ensam på springspår vilket är en klar fördel. Finns några kapabla motbud men från spets eller på speed blir han inte lätt att slå.

Skrällar

V75-1: 3.Athos Race (68,1%) gillar distansen och kan vara ganska startsnabb ibland. Kolla värmning, om han är fin i travet är det en given luring.

V75-2: 4.The Noble One (8,4%) är spetsfavorit och höll bra i dödens senast på 5.Thunder Rick, som också jagar spets. The Noble One har vunnit 5 av 5 i spets så man bör inte släppa, även om jag sett några tvetydiga intervjuer. Bra chans från spets om inte öppningen kostar för mycket.

V75-4: 10.Eldvin (10%) är matchad för detta loppet och Jörgen tror nog lite mer på Eldvin än favoriten 3.Guli Rubin. Eldvin gillar årstiden och han står perfekt inne i loppet.

V75-5: 9.Miss Silver (7,7%) bra form och jobbar starkt, men litet minus med skor. Har bra startrygg i 2:an så med rätt lopp kan hon vinna.

V75-7: 5.Peder Mykla (0,8%) gillar brodd och lite jobbiga förutsättningar. Startsnabb och kan möjligen få rygg ledaren eller annan position invändigt. Inte het, men med 3 lopp i kroppen bör formen närma sig. Tokskräll från rygg ledaren.

Miljondraget

En vass spurt på annandagen gjorde att Miljondraget hamnade på en 4:e plats. Denna veckas miljondrag är ospelat men bakom 2-3 st i loppet med bäst chans skall hon räknas. Lopptypen brukar ofta bjuda på skrällar, så denna veckan är jag helt rätt ute ?

V75-6: 3.Quite a Barbara (1,6%) har ett bra läge och avslutat 13/800m de senaste 2 loppet med skor. Visst rundar hon inte ett fält bara sådär, men med ett fint smyglopp, som hon kan få från spår 3, så sitter formen och hon kan vinna i ett öppet lopp.

Innan du streckar

V75-1:

9.Divine Kai är mycket uppåt på henne. Bra senast med vass 12,4/800m och nu körs hon kanske mot dödens. Lite ovan på distansen med från stallet går allt i dur.

2.Rocky Tilly måste man nog ha med. Jämn och säker, ganska startsnabb och är väldigt kapabel.

5.Radjah D’Inverne bra senast på jobbig bana så formen sitter, men från spår 5 är det klar galopprisk.

V75-2

10.Jamaica Boko var lysande senast från dödens på topptid.Hon är visserligen bara 3 år, men hon fyller ju 4 inom några dagar. Hon blir mycket intressant idag.

6.Enriko Ha spelad till 30% men får inte spets och jag tror han har sämre chans än både 4 och 10. Överspelad.

7.Raj’S Oh Lord lyfter jag lite på ögonbrynen för att Mikael J Andersson tror att han är bättre än 4.The Noble One. Jag fattar inget, vill han minska pressen på den uppenbara ledaren och potentiella vinnaren, eller är Raj’s så bra ?

V75-3

6.Propulsion har gått <10/1600m med skor så han klarar skor. Tror inte Reden startar om han inte är säker på en bra insats och även om han var sjuk förra året var han inte långt efter On Track Piraten.

5 Michelangelo Ås kommer laddas för spets och tar troligen den från On Track Piraten. En tvilling på 5-6 kan kännas frestande då han säkert släppet till Propulsion, men han är ovan skor och brodd så han blir kanske lite trött på upploppet.

V75-4

3.Guli Rubin laddas för spets och går bra därifrån, vunnit 5 av 8 men det kan bli svar invändigt från 1.Tripsson Ö.K och då blir det inte lika lätt.

7.Steinfaks är osynad och det är svårt att veta om han behöver loppet eller om han är i tävlingsform direkt. Ett chansstreck på kapacitet. Jobbat 29/2100 som snabbast på tung bana, men vet inte hur tung. Väldigt svårbedömd.

11.Mino står bra inne i loppet och visade toppform från dödens senast. Han kan få en bra start och bli positionsvinnare i loppet, måste räknas tidigt.

6.Björs Frej svag sist, men hamnade helt fel på det i loppet och skall enligt tränare behålla formen. Bör gå framåt med loppet och har hög kapacitet.

V75-5

2. Got to Dash var väl svag senast från ledningen men blev lite het. Laddas för spets igen men är bara en av många på loppet senast.

12.Cavalier Brodde krångligt läge men vass form. 12/800m näst senast och gjorde ett anständigt lopp senast på jobbig bana.

V75-6

4.Cobbys Yeaah avslutade 12,6/800m senast med skor så hon har helt klart skrällform.

Flera av bakspårshästarna är bäst med smyglopp, på kortspeed 300-400m och det reducerar vinstchanserna avsevärt. Det måste bli hårt tempo för att de skall ha chansen.

11.Cactus avslutade 11/800m senast, är rätt snabb ut men det behövs en hel del klaff för att kunna vinna. Stallet tror att 1.Greta Sisu är lika bra chans från perfekt läge.

V75-7

6.Doctor Doxey Zenz är bra men får ofta tuffa resor av kusken Mathias. Senast hamnade han tidigt i spets och vann lätt via 12,4/1000m. Laddas mot spets igen och om han får den är det ett givet motbud.

8.Urgent Call känns långsökt från spår 8, men gick en bra tid senast från dödens, så formen sitter.

12.Sign Me Up Too har ett hopplöst läge, men hästen har bra löpskalle och gör alltid stabila insatser. Han klarar dödens och det kanske blir ett offensivt upplägg om tempot blir lågt och han känns bra.

Tvillingen

V75-2: Utgång med 10.Jamaica Boko som gynnas av lite spetskörning och som han har imponerat de två senaste loppen. Rak tvilling 4-10, men den försiktige garderar lite.

4-10 = 1 rader 40kr/rad = 40 kr.

10-1,5,6,7 = 4 rader 20kr/rad = 80kr

Dagens Dubbel

Svårspelad DD1 så jag går rätt av på mina luringar.

Kupong 1: DD1: 1,3,4,14 – DD2: 9 = 4 komb a 20kr = 80 kr

DD1: 1,3,4,14 – DD2: 5,6,7 = 12 komb a 5 kr = 60 kr

Totalt 140kr


0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *