Omgången

Även denna veckan har jag lite go feeling på några skrällar och kanske speciellt för Västerboonthenews i Guld som verkligen visade toppform senast och är spetsfavorit. Det finns viss risk att båda storfavoriterna i omgången förlorar och då lär ju utdelningen krypa iväg lite. Klart intressant och spelvärd omgång tycker jag.

Favoriterna

V75-3: 10. Disco Volante (62%)vann lätt senast från dödens och man var riktigt uppåt på hästen då. Bakspår är ingen fördel då han verkligen trivs utmärkt i spets eller dödens, men det är troligt att Ulf kör fram i dödens direkt. Klent motstånd i loppet men Stefan Melander låter riktigt uppåt på 2.Snowstorm Hanover. Guld favoriterna vinner ofta, men jag vill gärna gardera även om det finns risk för dumstruten.

V75-5: 1.Accolade (41%) är en sårbar favorit. Innerspår är ingen fördel och hästen har galopperat någon gång därifrån, men kusken är vass och kan lösa så att han inte blir instängd, kanske. Lite svårbedömt Ungdomslopp, men jag misstänker att det finns flera som vill köra om det och visa upp sig på V75. Öppet och favoriten är en av många.

Bästa spiken

Normalt säger man ju streckfavoriten i guld, speciellt om det är omgångens största favorit, men jag har en luring också.

Väljer nog någon av mina utgångshästar som ett bättre spikalternativ.

Utgångshäst

V75-1: 6.Doctor Doxey Zenz (29%) är favorit och borde ha en bra chans då han kan bli släppt till spets av Dom Perignon. DDZ var lite av en besvikelse senast då han trots spets inte klarade hålla undna men bana var lite opassande. Allt väl i jobb och formen sitter där.

V75-7: 8.Bo C. (23%) är knapp favorit och han har väl blandat och gett lite, men senast var han finfin med en 10/800m avslutning. Han har hög kapacitet och fungerar han så kan han mycket väl vinna detta loppet lätt,

Skrällar

V75-2: 9.Allie Hanover (1,2%) har fint smygläge och utmärkt form. Avslutade under 9/400m och kan mycket väl speeda till vinst om det stämmer lite med positionerna.

V75-3: 1.Västerboonthenews (7%) är spetsfavorit och går riktigt bra i spets. Formen är helt på topp 8,5/800m senast är vasst och i spets blir han svårslagen, även för storfavoriten.

V75-4: 7.Ekebys La (1,1%) är vass på speed 11/800m och vann på en 13-tid nyligen så visst finns skrällchans med ett bra lopp. Tycker dock att 2.Imakeyouproud är ett bättre miljondrag.

Miljondraget

Hade varning för V75-1 13.Kyrkebys Rut, V75.4 13.Quiz Töll och V75-7: 12.Taiga Woodland förrra veckan och lyfte fram Taiga men hade ju som sagt svårt att välja. Taiga fick ett omöjligt lopp i 3e spår medan Quiz Töll smög med perfekt. Det är små marginaler när 1%-are skall vinna.

V75-4: 2.Imakeyouproud (1,5%) är helt bortglömd i ett öppet lopp. Han är startsnabb och har bra from, 12/800m senast och 13/900m näst senast, dessutom en riktigt vass kusk i sulkyn, 1,5% låter ju grymt eller hur ?


0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *