Omgången

Åby banan brukar blanda lätta favoritomgångar med riktigt svåra skrällomgångar. Lite svårt att veta hur denna omgången blit med Conrads Rödluva i dödens och galopp för Indra’s Secret så är de stora favoriterna borta. Det behövs dock lite skrällar, men det kan smälla i flera lopp då det troligen blir full gas i loppen. Hög klass och bra sport.

Bästa spiken

V75-2: 7.Zeppelin Kyu Bar (25%) mycket positiva rapporter från stallet och detta är bästa chansen under hela V75 omgången. Troligen ett offensivt upplägg och det kan vara så att han är helt överlägsen denna klassen, även om det finns några vassa motbud.

Utgångshäst(ar)

V75-1: 3.Zaniah Bi (14%) är ett toppsto och skall jobba bra. Kommer troligen till spets och då är det ingen lätt uppgift för Conrads Rödluva att vinna från dödens.

Skrällar

V75-1: 6.Lyx Håleryd (8,5%) fast med sparat senast 8/400m. I årsdebuten avslutade han positivt med 9/800m. Det finns lite skrällchans om favoriterna kör tufft mot varandra, annars blir det nog svårt att vinna.

V75-3: Vagabond Bi (3,2%) har en tuff uppgift, men formen är på topp. Har favoriterna långt fram sista varvet så kan mycket väl Vagabond Bi vinna. 11,5/1000m senast på lång distans, nu blir det dessutom barfota balans.

V75-6: 8.Zinco Jet (3,3%) avslutade 10/1000m i årsdebuten. 2 raka segrar efter vila och det är uppenbart att han har utvecklats bra under vinteruppehållet. Nu kan de två favoriterna köra tufft mot varandra och får Ulf Ohlsson smyga med Zinco så kommer spurten bita mycket bra.

Miljondraget

Miljondraget presterar nästan alltid bra och de vinner förvånansvärt ofta om man ser till hur mycket de är spelade. Det är ju inte ofta en 1-2%-are körs för position utan de kanske smyger med i fältet och då behövs det lite extra mycket tur med löpning och tempo.

V75-5: 10.Kung Edward (1,6%) gjorde ett starkt lopp senast med 3 spår hela sista varvet i 11,5-tempo. Han var då inte långt efter 2:a favoriten Man at Work. Kung Edward jobbar fortsatt bra och kommer vara kraftigt gynnad av hård körning i loppet, som är väldigt sannolikt. Goop upp, betyder att hästen kommer få en bra resa. Kul tokskräll.

Tvillingen

V75-6: 8.Zinco Jet är utgångshäst.

8-2,4,5,10 = 4 rader 100kr/rad = 400 kr.


0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *