Omgången

En 80% favorit finns i omgången i form av Propulsion, som knappast behöver närmare presentation. Nästa start blir troligen Frankrike om allt är bra med ”Proppen”. I övrigt finns det några bra favoriter på förhand, men Bergsåker brukar inte skämma bort spelarna med massa favoritvinster, så det gäller verkligen att luta sig mot max 1-2 favoriter. V75 är alltid intressant, då det snabbt kan vända med 1-2 skrällar som lyfter värdet.

Favoriterna

V75-3: 10. Propulsion (81%) en världsstjärna visar upp sig i V75 omgången och visst är det en underbar häst som gillar att tävla även som 9-åring, trots att han har tävlat i eliten i princip hela sitt liv. Det fanns ju en del tveksamheter inför senaste loppet, men han vann ju ganska lätt utan att behöva avslöja formen så mycket. Denna gången blir det nog inte lika enkelt och det finns massa + på 2:a hands favoriten i loppet, 5.Elian Web. Örjan går nog fram i dödens efter ett varv om det inte är tempo i loppet, och då blir det inte så lätt att pressa ner Elian från dödens. Sånt Scenario är väl 63-35% fördel till Propulsion, så det kan vara spelvärt att gardera.

V75-6: 8.Indra’s Secret (56%) fick ett omöjligt lopp senast och utgick. Har varit bra innan och är klart gynnad av längre distanser. Hon går troligen felfritt i 1:a starten men om det blir omstarter finns det nog galopprisk. Det finns flera i loppet med ungefär samma kapacitet och krånglar det för Indra så är det jämnt. Utgångshäst men ingen spik.

Bästa spiken

Båda storfavoriterna ser som vanligt starka ut, men omgångens bästa chans är givetvis 10.Propulsion på ca 75-80% vinstchans trots allt. Frågan är om det är en 20% omgång när han förlorar idag ? Finns minus på favoriten och plus på Elian Web som jämnar ut oddsen.

Alternativa spikar är ju alltid intressant, antingen som komplettering till storfavoriten eller som ett försök att sikta på de stora pengarna. Jag har svårt att välja mellan DDZ och RT, får nog avvakta sista minuten info om det kommer fram något nyttigt, fördel DDZ dock på förhand.

Utgångshästar

V75-1: 4.Doctor Doxey Zenz (36%) har 2 raka och varit grymt bra, speciellt senast då han verkligen imponerade och vann lätt. Spetsfavorit och med open-eye huvudlag så bör han vara lugn som vid Solvalla starten näst senast. 1:a varvet gick då efter 16,7 och med liknande scenario blir han mycket svårslagen. Frågan är vilken form 2.Pacific Face har, kan han pressa upp tempo direkt från start och blir då DDZ het ? Underspelas.

V75-4: 1.Rocky Tilly (35%) förlorar knappast från spets. Han avslutade 12,7/1000m senast på lång distans, gått en 13-tid med skor, så kapacitetsmässigt är han en av de bättre (kanske bäst) och även formmässigt är han bland de bästa. Kan han bli instängd, kanske, det är väl den enda risken jag ser.. förutom omstarter då. 3,4,6 är startsnabba men vill knappast köra i spets så kan de krypa ner i rygg på Rocky Tilly så gör de det.

Skrällar

V75-2: 2.Guldtopp (13%) står 20m bättre till mot favoriten, har bra form och är travsäker, så visst kan han skrälla. Långt ifrån säkert att favoriten plockar 20 på Guldtopp.

V75-3: 5.Elian Web (13%) är spetsfavorit från toppspåret. Han satt fast med sparade krafter senast, formen är på topp och han gillar verkligen spets. Har gått 9,9/1600 med skor, så det finns bra kapacitet. Troligen kommer han enkelt till spets och väl där blir han inte utmanad förrän Örjan går fram ca 1000m kvar och då kommer det gå fort. Finns risk Propulsion gör ett kanonlopp i dödens och ändå bara blir 2:a. Senaste starten avslöjade inte mycket av formen med 12/700m och vad gäller skor är det nog liten fördel för Elian Web. Bästa hästen och bäst chans har givetvis Propulsion, men Elian har bättre chans än 13%.

V75-6: 14.Ginny Weasley (4,7%) kom bort senast i en tuff silver final. Ensam på tillägg mot enbart ston är en klar fördel och hon fortsätter att jobba bra.

V75-7: 11.Xanthis Coktail (6,9%) lopp i kroppen efter vila och bör vara klart bättre nu. Han har bra löpskalle, gillar distansen och i ett ganska öppet lopp kan han gynnas av lite tempo inledningsvis. Går med bike trots att det är volt.

Miljondraget

Draget i lördags såg ut att gå mot segern men fick släppa 2 förbi sig som smög med i draget. Insatsen var oerhört bra från dödens men det finns inget pris för den moraliske vinnaren. Vi tar nya tag och väntar på stolpe in för Miljondraget.

Hittar inget direkt starkt drag som är lågt spelad så denna veckan får man snegla på skrällarna för att lyfta utdelningen.


0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *